Unilever Haus, Hamburg

Noul sediu Unilever, între buclele râului Elba, face parte din linia orizontului ca un vas ecologic durabil, cu piele efte și iluminat cu LED.

Unilever Haus, Hamburg

unilever_vista1

În zona mare a portului industrial, aproape de Elbe River, la Hamburg, sediul nou al Unilever, finalizat în vara anului 2009, ajută la remodelarea la malul mării, în districtul istoric al portului HafenCity.

Aici, noua dezvoltare urban─â a dus la recuperarea ╚Öi redesenarea total─â a unei p─âr╚Ťi a infrastructurilor prezente ├«n vechiul port fluvial ╚Öi a transformat-o ├«ntr-un laborator real de proiectare durabil─â, at├ót la nivelul raional, c├ót ╚Öi la scara cl─âdirilor individuale, cre├ónd un ╚Ťes─âtur─â urban─â amestecat─â, unde re╚Öedin╚Ťa, ter╚Ťiarul ╚Öi divertismentul articuleaz─â spa╚Ťiile din jurul vechilor canale care au servit ├«n trecut depozitele de stocare.

Clădirea este rezultatul unui concurs din 2006 câștigat de Behnisch și partenerii de studiu Stuttgart, cunoscut deja pentru o serie de clădiri construite în ultimii ani, cum ar fi Universitatea Alterra din Wageningen (NL) și sediul Genzyme din Cambridge, Massachusetts.

În ea lumina devine protagonistul absolut; vizibilitatea externă și viabilitatea internă sunt obligatorii.

unilever_vista2

structur─â, aproximativ 36 de mii de metri p─âtra╚Ťi, se caracterizeaz─â prin a carcas─â dubl─â inovatoare, alc─âtuite din una re╚Ťeaua de cablu de o╚Ťel, care sus╚Ťine a primul strat de sticl─â ╚Öi un al doilea strat de transparent de EFTE (Tetrafluoretilen─â de etilen─â), o membran─â extrem de sub╚Ťire utilizat─â pentru a ├«nf─â╚Öura toat─â construc╚Ťia. Totul este combinat cu un fel de panourile de plastic ╚Ťinute ├«n tensiune de o anumit─â structur─â metalic─â, care este plasat ├«n orizont ca un fel de nav─â, cu inspira╚Ťie maritim─â, cu balustrade sub╚Ťiri pentru a proteja numeroasele c─âi de acces.

Pielea din EFTE protejeaz─â sistem automat de protec╚Ťie solar─â de la v├ónturi puternice ╚Öi de la al╚Ťi factori meteorologici, f─âr─â a fi nevoie de o perete desp─âr╚Ťitor de foc cu sec╚Ťiuni orizontale, ca ├«n cazul fa╚Ťadelor normale din sticl─â dubl─â.

Amplasarea exterioar─â a cl─âdirii const─â din rame acoperite individual cu pl─âci Efte ╚Öi pentru a asigura chiar ╚Öi cele mai largi suprafe╚Ťe ale rezisten╚Ťei necesare for╚Ťei de v├ónt, foile au un model curbat, care ├«n esen╚Ť─â urmeaz─â profilul ╚Öinei structurii: orizontal─â convex─â ╚Öi vertical─â concav─â. Pentru a nu limita prea mult transparen╚Ťa fa╚Ťadei, i foile sunt stabilizate cu o re╚Ťea de cabluri.

Activitatea de reamenajare sa bazat, ├«n general, pe utilizarea lui tehnologii inovatoare pentru reducerea emisiilor de C02; dar cl─âdirea este, de asemenea, durabil─â pentru o idee de dinamism larg r─âsp├óndit─â, de asemenea, sub aspectul mediului de lucru, cu un concept eco-inovator capabil s─â r─âspund─â diferitelor nevoi ale celor peste 1200 de angaja╚Ťi din interior.

unilever_pelle în EFTE

la parter exist─â un mediu unic mare care ac╚Ťioneaz─â ca un foaier, dedicat─â ├«n mod explicit socialit─â╚Ťii, unde vizitatorii se pot mi╚Öca liber ╚Öi unde g─âsim una SPA ╚Öi un supermarket, dedicat companiei ╚Öi a numeroaselor sale produse, ca un fel de showroom, ale c─ârui suprafe╚Ťe interioare sunt acoperite cu pale╚Ťi de culori variind de la galben, la verde, la portocaliu.

birouri adev─ârate ale companiei multina╚Ťionale ├«ncep ├«n loc de la primul etaj ╚Öi au fost proiectate cu un real plan libre bazat pe teoria re╚Ťelelor. A " extinderea limitelor normale ╚Öi a concep╚Ťiilor de locuri de munc─â, f─âr─â un program strict ierarhic, chiar ╚Öi ├«n concep╚Ťia spa╚Ťiului.

unilever_interni

Noaptea structura are o inova╚Ťie Sistem de iluminare cu LED care permite optimizarea ╚Öi economisirea energiei, cre├ónd o serie de inele suspendate care par real sculpturi u╚Öoare. ├Än birouri, 1400 l─âmpi cu tije care con╚Ťin 180 LED-uri fiecare, ilumineaz─â sta╚Ťiile de lucru cu un consum electric pentru generarea luminii directe limitate la 70 W.

controlul elementelor radiante, ventila╚Ťie mecanic─â echilibrat─â cu un sistem tampon ╚Öi scuturi solare, sunt combinate cu placi de beton termoactivat ├«narma╚Ťi ├«n interiorul c─âruia curge apa, care servesc la r─âcirea cl─âdirii. Elementele de ├«nc─âlzire acoper─â ╚Öi v├órfurile de ├«nc─ârcare, permi╚Ť├ónd ├«n acela╚Öi timp o reglare a temperaturii personalizate pentru fiecare sta╚Ťie de lucru. Deoarece caracteristicile subsolului nu permit exploatarea energiei geotermale, r─âcire din cl─âdire este asigurat─â de ma╚Öini frigorifice compresie de ├«nalt─â performan╚Ť─â ╚Öi o comand─â de frecven╚Ť─â.

unilever.it/

behnisch.com/



Video: Unilever-Haus, Hamburg Details