Central Saint Giles

Primul proiect al lui Renzo Piano din Londra este o combina╚Ťie de fa╚Ťade ceramice irizate care reproiectaz─â caracteristicile urbane ale unui cartier istoric, redeschid├óndu-l ├«n via╚Ťa urban─â.

Central Saint Giles

@ rpbw_facciate1

Inaugurat la Londra ├«n luna mai, dup─â aproape 10 ani de munc─â, Central Saint Giles este un complex multifunc╚Ťional nou, situat ├«n cartierul Camden, cartierul a la nord de ora╚Ö, ├«ntre Covent Garden ╚Öi Bloomsbury, care se afl─â la fel noul pivot al vie╚Ťii sociale din Londra.

├Äntr-o zon─â format─â din complexul mozaic al str─âzilor medievale, blocuri urbane ╚Öi cl─âdiri mai mult sau mai pu╚Ťin moderne, aceast─â cl─âdire se ├«ndreapt─â spre ├«nlocuirea unei cl─âdiri vechi de c─âr─âmid─â, fostul sediu al birourilor Secret Service.

O combina╚Ťie de colorate ╚Öi fa╚Ťade irizate, haide╚Ťi volume complexe, modulate ├«n succesiune, fragmentate ╚Öi reduse la scar─â astfel ├«nc├ót s─â se armonizeze cu cl─âdirile ├«nconjur─âtoare care apar╚Ťin contextului.

O sculptur─â arhitectural─â impresionant─â, creat─â de Renzo Piano Atelier de constructii, ├«n colaborare cu Arhitec╚Ťii Fletcher Priest, compus din piei bl├ónde, fiecare cu aspect diferite, pentru ├«n─âl╚Ťime, orientare, culoare ╚Öi rela╚Ťia cu lumina natural─â.
Sticl─â, o╚Ťel ╚Öi ceramic─â sunt elementele care caracterizeaz─â acoperirea, care se amestec─â ├«ntr-o pies─â armonioas─â.

Acoperirile sunt ├«n teracot─â glazurat─â, subliniat de culori luminoase, cum ar fi ro╚Öu, portocaliu, galben ╚Öi verde. O piele ceramic─â fin─â, cu bazine de relief, care continu─â s─â defineasc─â module repetitive, pe margini ╚Öi ├«n ramele ferestrelor, ca un tip de normografi colora╚Ťi pe containere complet glazurate.

@rpbw_ în interiorul pătratului

22 de fa╚Ťade, care, pe l├óng─â culorile, au m─âsuri diferite: de la etajele 7/10 sau de la etajele 10/14, identific├ónd, de fapt, 13 cl─âdiri individuale, parte dintr-un cartier omogen, care urmeaz─â tendin╚Ťele ├«n districtele medievale, pentru una mai mare integrarea proiectului la scar─â urban─â.

Fa╚Ťadele cu culorile lor accentueaz─â volumul complexului, deja abundent jagged ╚Öi sunt compuse din a structur─â dubl─â piele ventilat─â, cu ferestre lamele reglabil ╚Öi motorizat orizontal.

@ rpbw_schizzo Renzo Piano

Structura const─â dintr - o suprafa╚Ť─â total─â de 64 mii de metri p─âtra╚Ťi, const├ónd din dou─â blocuri adiacente, cu destina╚Ťii multiple de utilizare, care includ 37 mii de metri p─âtra╚Ťi de birouri, apartamente, unit─â╚Ťi comerciale ╚Öi restaurante.

Se poate ajunge la cinci intr─âri pietonale, ├«n centru, are o curte mare, care genereaz─â un fel de p─âtrat, ├«n care se concentreaz─â activit─â╚Ťi publice ╚Öi care deschide identitatea urban─â ╚Öi via╚Ťa social─â a ora╚Öului.

@rpbw_vista

P─âtratul, ├«n centrul c─âruia se afl─â unul stejar de 20 de metri ├«n─âl╚Ťime, este vizibil din exterior datorit─â unei ferestre duble de ├«n─âl╚Ťime: 6 metri de sticl─â transparent─â, rigidizat de nervurile verticale ale sticlei structurale, ceea ce permite una permeabilitate total─â ╚Öi ofer─â o transparen╚Ť─â maxim─â, invit├ónd publicul s─â intre.

Fata asta este stabilit ├«napoi aproape 2 metri fa╚Ť─â de fa╚Ť─â ╚Öi v─â permite s─â deta╚Öa╚Ťi blocurile superioare de p─âm├ónt, cre├ónd o zon─â ├«ngust─â verand─â punctat─â de pilonii verticali cu sec╚Ťiune circular─â.
├Än subsoluri, au fost pozi╚Ťionate sediile instala╚Ťiilor, parc─ârile auto ╚Öi depozitele, inclusiv instala╚Ťia biomas─â care ofer─â c─âldur─â birourilor ╚Öi apartamentelor.
acoperire este ocupată de o zonă verde extinse, cu terase accesibile din apartamente și birouri, la care se adaugă mici grădini de iarnă interioară, care duc la separarea mediilor, creând excelente și eco-durabile camere pentru pauză.

centralsaintgiles.com/



Video: Central St Giles